Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Fiasko för nya tågväxlar (Allmänt)

av GuenterG, fredagen 30 oktober 2015, 22:07:26 @ Sääf

Kan mina herrar redogöra för mej i enkla ordalag som även jag förstår varför det diskuteras om EL vägar och lastbilar med dubbla släp och 70-80 ton . Medan järnvägen förslummas totalt. Tågen läggs ner både här och där och banor hotas av upprivning och Bussar ska ersätta tågen. Snart är alla mindre banor borta allt ska susa fram i 250 knyck genom idiotdyra tunnlar och Ostlänkar och annan Sk-t som vi inte behöver jag hoppas att Ostlänken möglar i sitt paket och någon får för sej att rädda och utveckla de mindre banorna. Plus att jag hoppas att 90% av all busstrafik där det finns näraliggande järnvägar läggs ner . Gör som man gjorde på 80talet ,sälj bussarna till Ryssland. Då lackerade man om dom och skickade dom till Skrickebergshie nånstans. Tack för ordet, SÄÄF.

Det handlar om kortsiktig jobbpolitik. Det finns ingen nämnvärd järnvägsindustri i Sverige längre. Däremot finns det en stor bilindustri. Det råkar också vara en av de sista stora industrierna ö.h.t. i Sverige. Politikerna är smärtsamt medvetna om att jobben blir allt färre i och med kapitalismens effektiviseringar

Men istället för att ta en diskussion om hur man ska inrätta ett samhälle där målet inte längre är att alla ska ha jobb, så försöker man klamra sig fast vid de arbetstillfällen som finns till det bittra slutet. Därför kommer det aldrig bli något med järnvägen, eller någon riktig cykelutveckling, eller vettiga miljö(bils)regler.
Ingen vill på minsta vis underminera Volvos ställning i Sverige.

Därför blir det förresten ingenting med ammorteringskrav och framför allt inte ränteavdragen, eftersom bostadslånen är vad som driver svensk ekonomi idag.

Forumet är stängt för nya inlägg
  805 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum