Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Fiasko för nya tågväxlar (Allmänt)

av H Lundén @, fredagen 30 oktober 2015, 11:08:10 @ Harald Nordius

Det är väl inget unikt i detta. Det är väl så upphandlingar går till numera. Nutidens affärsjuridiskt utbildade inköpare anser att alla problem går att lösa med avtalsparagrafer. Kunskap om den utrustning, som ska upphandlas, ses snarast som ett hinder, då det kan begränsa upphandlarna möjligheter att utnyttja köpavtalets vitesparagrafer.
Det enda lite unika i det här fallet är, att man bara köpte ett mindre antal växlar och provade. Och inte utnyttjade en massa miljoner ur regeringens infrastruktursatsning, för att byta ut alla växlar generellt.
För det är väl detta som är det stora hotet mot järnvägen idag. Att inköparna kommer att lägga beslag på de hundratals miljoner, som ska satsas på järnvägen och göra några gigantiska, men helt vansinniga storupphandlingar.
Efter att ha läst ett annat inlägg i denna träd, undrar jag om inte det bästa vore att minska anslagen till järnvägen. Så att de inte räckte till upphandlingar utan tvingade Trv att underhålla de anläggningar de har idag.

Forumet är stängt för nya inlägg
  1450 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum