Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


SJ-radio (Allmänt)

av Kabelnisse, tisdagen 5 juli 2011, 19:21:24 @ Torbjorn

Apparaten är en syntesstation och specialtillverkad i ca 1200 exemplar för dåvarande SJ i början på 80 talet. Kanal (DRO) 1-6 är Driftradioområdes val och där är apparten helt selektiv dvs. öppnar bara på sin anropssignal (Nr). Det går ej att lyssna på annan pågående radiotrafik. För att göra anrop från apparaten måste den ta imot en så kallad ledigton som ges från en centralutrustning. Dvs fungerar ej då ingen sådan finns kvar. Trycks knapp "T" ,"R" eller "0" erhålls bara en upptagetsignal i apparaten.

Kanal (DRO 7-8) är repeaterkanaler och kräver en repeater för att fungera. Repetern öppnades med knappen "R" Apparaten sänder på 458 MHz och tar imot på 468 MHZ. Systemet helt öppet dvs inga selektiva anrop.

Kanal (DRO 9-10) är direktkanaler mellan apparaterna och är helt öppen. Apparaten sänder och tar imot på 468 MHz

Knappen "T" användes för att ringa på SJ:s fasta telefonnät.
Knappen "R" användes för att ringa till annan radio inom samma driftradioområde.

Apparaten sänder DTMF toner till en centralutrustning som sedan omvandlar detta till CCIR toner för anrop av annan radio. Centralutrustningen omvandlade också DTMF tonerna till slingimpulsering (typ gamal fingerskiva) mot SJ: telefonnät. Centralutrustningen möjliggjorde även trafik från SJ:s telefonnät till önskad radio.

Forumet är stängt för nya inlägg
  533 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum