Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


En tokresa - tyska tidtabeller och hur man skaffar dem (Reseberättelser)

av Hans Broman @, Enhörna, onsdagen 16 februari 2011, 21:49:52 @ MM


Ja, det var ett trevligt planeringsarbete, men jag kan inte skatta hur lång tid det tog. Ett par månader tidigare, när dotter Anna kom hem på tillfälligt besök från Freiburg, hade hon på mitt uppdrag med sig en komplett tysk Kursbuch, alltså tidtabellen. Det var en rejäl kartong, fylld med åtta digra luntor, ett par häften och en karta. Jag tänkte ganska snart ut resans grundidé och kom fram till vilka sträckor jag ville åka på och vilka orter jag ville titta lite extra på.


Hur får man tag på denna Kursbuch, och kostar den något? - - -

DB har just slutat att ge ut komplett Kursbuch i tryckt form. Detta tryckta mastodontverk har kostat en rejäl slant för kunden. Nu erbjuder DB flera alternativ:

Utförligare beskrivningar finns på den här tyskspråkiga sidan på DB:s webbplats. Därifrån kan man klicka sig vidare.

Vid sidan av DB:s utbud har jag hittat att den bayerska delen av Kursbuch kan beställas i tryckt form. Det står att den kostar 5 € inkl porto, men på min faktura stod det 10 €, vilket säkert beror på högt utlandsporto för denna gedigna bok på 800 gram.

Forumet är stängt för nya inlägg
  213 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum