Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Kassel-Wilhelmshöhe (Reseberättelser)

av Åke K ⌂ @, Göteborg, onsdagen 29 december 2010, 09:52:43 @ MM

Har man alltså inte någon upphöjning av hållplatserna jämfört med spåröverkant, eller är det så att hållplatslägena finns en bit utanför bild?


Ja, hållplatserna ligger till höger och är inte med i bildet.
Jämför med denna bild på Panoramio. Man kan ana upphöjningen.

/Sören


Aha!

Ett riktigt väderskydd har man också över hela hållplatsområdet. Som göteborgare blir jag avundsjuk, sån lyx har vi inte ens vid de största hållplatserna i centrum...

Skulle VERKLIGEN behövas en övertäckt och väderskyddad gång mellan Centralstationen / Nils Ericsonterminalen och hållplatsen "Nordstan" !!
Att inte detta blivit effektuerat vittnar bara om ett nonchalant beteende mot resenärerna!
:-HM :-HM


Ja... Att skylla på nåt i stil med arkitekturskäl håller inte med tanke på att hela byggnaden består av tre delar som inte passar ihop ett dugg... Dels det ursprungliga stationshuset från 1850-talet, dels en modern betongkloss som ser ut som om man korsbefruktat moderna "glashus" med "plattenbau"-förortbetong, och dels nisseterminalen som ser ut som nån slags sutteräng-balkong-hotel på en medelhavs-fyllerese-badort ;-)

Det hade nog gjort bättre nytta med tak över Drottningtorget, men man kan ju satsa på båda ställena.

Forumet är stängt för nya inlägg
  190 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum