Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


(Hann. Münden) Kassel! (Reseberättelser)

av TKO @, Årsta, onsdagen 1 december 2010, 09:37:50 @ Sören Heise
redigerad av TKO, onsdagen 1 december 2010, 09:38:06

Hej!

Några kommentarer från Tyskland. ;-)

Enligt den tryckta tidtabellen (Kursbuch) skulle tåget jag steg på i Leinefelde gå vidare till Kassel, men en tidtabellsändring är gjord som innebär att tåget har Eichenberg som slutstation.


Nordhessischer Verkehrsverbund (NVV, ungefär det man kallar i Sverige länstrafikhuvudman) ville spara pengar och valde därför att inställa alla Erfurter Bahn-tåg mellan Eichenberg och Kassel. (Cantus går ju lite senare.) Planen utförtes dock inte komplett och vissa tåg rullar vidare, men vissa gick dock bara till Eichenberg.

Det är mycket gott om vackra korsvirkesstäder i de här trakterna. Jag är personligen svag för sådant och hade tänkt stiga av i en av de mer kända småstäderna här, Hannoversche Münden, men när tåget gör uppehåll står regnet som spön i backen. Jag sitter kvar, och får i stället tid att åka spårvagn i nästa avsnitt.


Hannoversch Münden (eller bara Hann. Münden, men det låter dumt) är ett fint exempel för denna typ städer. :-) Kassel står i listan av Tysklands vackraste städer på en av de sista platserna, centret förstördes i kriget nästan helt.

Mvh, Sören

Jag tycker att Kassel har oförtjänt dåligt rykte. De centrala delarna är stadsbyggndsmässigt inte så mycket att hurra över - men omgivningarna, både mot Wilhelmshöhe och längs Fulda är det inget fel på! Dessutom är de bägge järnvägsstationerna intressanta, Hbf som ett typexempel på "Wirtsschaftswunderbau" och Wilhelmshöhe är ett bra exempel på tidig 90-talsarkitektur.

Och den som vill ha lite mer romantiska miljöer tar bara spårvagn 4 till Hessich Lichtenau, som inte bara ligger på Deutsche Märchenstrasse (här utspelade sej enligt traditionen Bröderna Grimms saga "Frau Holle") utan också har en stabil rödgrön majoritet i rådhuset!

---
----------------------------------------
Thomas K Ohlsson
järnvägsamatör - kan inget om allt
[image]

Forumet är stängt för nya inlägg
  237 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum