Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Hann. Münden (Reseberättelser)

av Sören Heise @, Tyskland, onsdagen 1 december 2010, 08:54:06 @ Hans Broman

Hej!

Några kommentarer från Tyskland. ;-)

Enligt den tryckta tidtabellen (Kursbuch) skulle tåget jag steg på i Leinefelde gå vidare till Kassel, men en tidtabellsändring är gjord som innebär att tåget har Eichenberg som slutstation.

Nordhessischer Verkehrsverbund (NVV, ungefär det man kallar i Sverige länstrafikhuvudman) ville spara pengar och valde därför att inställa alla Erfurter Bahn-tåg mellan Eichenberg och Kassel. (Cantus går ju lite senare.) Planen utförtes dock inte komplett och vissa tåg rullar vidare, men vissa gick dock bara till Eichenberg.

Det är mycket gott om vackra korsvirkesstäder i de här trakterna. Jag är personligen svag för sådant och hade tänkt stiga av i en av de mer kända småstäderna här, Hannoversche Münden, men när tåget gör uppehåll står regnet som spön i backen. Jag sitter kvar, och får i stället tid att åka spårvagn i nästa avsnitt.

Hannoversch Münden (eller bara Hann. Münden, men det låter dumt) är ett fint exempel för denna typ städer. :-) Kassel står i listan av Tysklands vackraste städer på en av de sista platserna, centret förstördes i kriget nästan helt.

Mvh, Sören

---
[image]

Nerladdningsbara järnvägstidtabeller m.m.

Forumet är stängt för nya inlägg
  242 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum