Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


En resa med den rumänska tidsmaskinen, del 6 (Bildvagnen)

av Johan Wahlstedt @, Solna, sndagen 13 juli 2008, 16:31:17

Fortsätter den rumänska reseberättelsen, de tidigare delarna hittar man här:
En resa med den rumänska tidsmaskinen, del 1
En resa med den rumänska tidsmaskinen, del 2
En resa med den rumänska tidsmaskinen, del 3
En resa med den rumänska tidsmaskinen, del 4
En resa med den rumänska tidsmaskinen, del 5

[image]
Sist hade vi åkt med tåget från Cluj-Napoca till..

[image]
..Suscava och därifrån med bil till Sucevita i det bergiga ”landskapet” Bucovina. Södra Bucovina ligger i det nordöstra hörnet av dagens Rumänien, de norra delarna annekterades av Sovjet 1940 och är idag en del av Ukraina.

[image]
Först ett par tåglösa bilder för att visa var vi hamnat (den som bara vill se tåg får skrolla ned :-A1), Bucovina är känt för sina målade kloster och i Sucevita ligger det största och mest isolerade av dem. Under kommunisttiden tilläts endast nunnor över 50 här…

[image]
Klostren är befästa och byggdes i slutet på 1500 talet när det krigades med turkarna (Ottomanerna).

[image]
För att lära ut den rätta läran till de illaluktande oläskunniga soldaterna som väntade innanför befästningsmurarna målades klosterkyrkornas utsida med bibeln som ”tecknad serie”…

[image]
Ska inte trötta ut er med bilder på obegripliga men skojiga ritualer med salt, bröd, hästar och så med bröllopsparets släkt iförda folkdräkt… En ortodox vigsel är för övrigt ganska annorlunda än vad man är van vid, men med tanke på de internationella gästerna som inta förstod rumänskan som den hölls på valdes den kortare 45 minuters varianten av vigsel…

[image]
Och så transport till festen, samma vagnar som det dagen innan körs potatis och kålhuvuden kan man köra bröllopsgäster i, det behövs bara ett par plankor och några rena mattor…
En rumänsk bröllopsfest är föresten inte någon stel tillställning med långa tal och så, man käkar en rätt och så är det lite dans och så käkar man nästa och dansar lite och så… Vid femtiden tror jag tårtan kom..

[image]
Dagen efter bröllopet ordnades det en utflykt med abonnerat ångtåg.

[image]
En stunds bussresa över bergen från Sucevita ligger Moldovita, dit går det en..

[image]
..bibana med tre tågpar per dag från Vama längs stambanan genom Karpaterna. Det till höger är alltså inte en gräsmatta utan banvallen…

[image]
I Moldovita finns det också ett målat kloster, samt träindustri som har gett underlag för en smalspårig skogsjärnväg. Banan öppnades 1888 och byggdes ut fram till -80 talet.

[image]
En trött fd. motordressin i Moldovita. Smalspårsbanan lades officiellt ned 1999 (även om sporadisk trafik förekom senare) och försök att återöppna banan 2003-04 misslyckades sedan de ersättande timmerbilarna kört sönder spåret. En liten stump 3,5 km norrut från Moldovita har överlevt för museie-/turisttågskörning.

[image]
Banan går till större delen vid/i vägkanten.

[image]
Det välvuxna gräset gör det inte lätt för lokföraren i uppförsbacken, mycket fåå-fåå-fåfåfåfå-fåffande blev det innan det tog stopp och manuellt sandande behövdes för att komma vidare.

[image]
Det märks att det inte går tåg har så ofta numera, vårat tåg var helt klart söndagens begivenhet för barnen längs banan.

[image]
Bröllopsparet ska åka på loket såklart.

[image]
I maklig takt längs vägkanten. Inga problem att kliva av och ta en bild i farten…

[image]

[image]
Samtal med lokalbefolkningen.

[image]
Hit men inte längre. Bortanför sandhögen är banan riven. 760 mm spårvidd.

[image]
Vid den nya ”slutstationen” har man lagt in ett kort ”rundgångsspår” med en växel.

[image]
Problemet var bara att en bil inte var parkerad hinderfritt. Men det löstes galant..

[image]
..och vagnarna kunde knuffas in på sidospåret..

[image]
..med handkraft.

[image]
Och sedan kom loket efter.

[image]
Injektorkörning. Sth för loket verkar vara 15 km/h.

[image]
Lokalbussen Argel – Câmpulung Moldovenesc.

[image]
Klart för avgång.

[image]
Så far vi tillbaks mot Moldovita. OBS korna i vägkanten.

[image]
Men vi kom inte så långt innan vi blev stoppade i ett tågrån… Det hela slutade tyvärr olyckligt genom att en av bröllopsgästerna blev nedriden och skallskadad.

[image]
Landsbygdspolisen (Polita Ruala) kom och utredde det hela. Från Moldivita skulle vi få bilskjuts med en av bröllopsgästerna till Iasi, men pga olyckan blev picknicken och tågets återfärd någon timme försenad. Så vi fick skjuts av polisen tillbaks till Moldovita och hennes bil.

På vägen mötte vi en påtagligt vinglig cyklist varvid polisbilen raskt vändes och cykeln kördes i kapp och prejades. Inte för att jag förstår rumänska, men det som sades var nog ungefär följande:
Vi har ju sagt åt dig att inte cykla på fyllan! Du har tur den här gången för bilen är redan full, men nästa gång.. Så luftade polisen cykeldäcken och fortsatte med oss till Moldvita medan den fd. cyklisten fick vingla vidare till fots…

Det är inte ofta jag är rädd när jag åker bil, men färden till Iasi var en sådan gång. Ovan förare, lånad bil och hög fart på dåliga vägar är ingen bra kombination. Vår förare ville gärna komma fram innan det blev mörkt, rumänska landsvägar rymmer nämligen några annorlunda trafikfaror:
1) Häst och vagn går i 10 km/h och saknar bakljus och blinkers.
2) Dåligt tjudrade kor som betar gräset i vägkanten saknar bakljus och blinkers. Dessutom följer de inte trafikreglerna och är ohälsosamma att köra på.
3) Fulla bybor som vinglar ut på vägen efter mörkrets inbrott saknar bakljus och blinkers samt följer inte trafikreglerna. Dessutom kan det bli väldigt jobbigt om man kör på dem.
Alla dessa trafikfaror förekom på vägen till Iasi, liksom mörker.

[image]
Vi kom fram helskinnade i alla fall. Iasi har en meterspårig spårväg med begagnade spårvagnar från olika håll i Europa, men mer om det nästa gång.

Låst
  1000 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum