Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Tåg till Italien (Reseberättelser)

av Bertil Edner, Spånga, fredagen 6 augusti 2010, 10:32:58 @ Sören Heise

Är detta skälet till att nattåget Tyskland-Milano är borta seda något år?


Olönsamt, enligt DB och FS. DB verkar vara mindre intresserad i nattågstrafik och FS är inte intresserad i internationell trafik. 2010 är antagligen det sista året för nattågen München - Rom och Wien - Rom. :-TS

Olönsamt är ett gott argument, men att säga att man principiellt inte är intresserad av internationell trafik låter skumt. Vad kan ligga bakom en sådan ståndpunkt?

Är det FN som kör ända till Rom och Venedig eller är det operatörsbyte i Verona?


Det går fem tågpar över gränsen.
Ett till Bozen, ett till Milano, ett till Bologna och två till Verona, alla de körs av FN. Så om du ska till Rom eller Venedig måste du byta till FS.
Tidtabeller hittar du på http://kursbuch.bahn.de/hafas/kbview.exe, Kursbuchstreckennummer 72.6.

Jag åkte nattåg München-Venedig i början av sommaren utan att behöva byta i Verona kl 4 på morgonen. :-)

Kan man hoppas på att FN expanderar och börjar samarbeta även med ÖBB och SZ så att det åter kan bli fart på trafiken till Villach och Ljubljana?


Det tror jag inte.
Till Villach var det tal om nya regionaltåg mellan Udine och Villach (Der Standard, på tyska).
Till Slovenien är järnvägen hopplöst långsamt. Det är mera sannolikt att det sista tågparet försvinner än att trafiken expanderas.

/Sören

Tja, Venedig-Ljubljana blir det nog ingen ordning på innan höghastighetsbanan med tunnlar genom de besvärliga gränsbergen är byggd. :-|

Persontrafiken över Pontebba tycks ha farit illa av att banan uppgraderades till fromma för godstrafiken. Men så kan det ju bli när järnvägen hamnar utanför alla de samhällen som genererar trafik så att dessa i stället måste betjänas med buss.

Forumet är stängt för nya inlägg
  653 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum