Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Nya Postvagnens trevliga utseende (Allmänt)

av Niklas Bygdestam @, Uppsala, lrdagen 3 mars 2018, 01:18:02 @ Arne

I Nya Postvagnen syns i sidhuvudet en rödfärgad bakgrund till forumnamnet. Det ser ut som röda rillor från en lok- eller vagnssida. Men vilket järnvägsfordon – om något – har layoutaren använt som förlaga till den här designen? Och vad är det för trevlig historisk postvagn (?) som finns till höger direkt under den röda vinjetten? Vilket fordonslittera är det alltså på denna förmodade boggipostvagn?

undrar den nyfikne pansjisen på kungens holme 😊👍

[image]


Vår nya postvagn heter DFo6. Många känner igen dessa att de till slut har hetat DF25, men då varit ombyggda med inbyggda plattformar. Vagnstypen levererades 1933-1937, varav ett antal finns i livet idag och även används i museitåg.

Detta är alltså vår nya postvagn. Nu har vi äntligen littera på Postvagnen som är DFo6. En vacker postvagn som synes. Vagnen har öppna plattformar. Detta har vi för att visa att vi har ett öppet sinne, är mottagliga för mycket och att vi dessutom visar att alla är välkomna. Vagnen har lanternin. Det betyder att vi har högt i tak. Postvagnen har boggier. Alltså har vi bra gångegenskaper och just nu ställer vi in boggierna så vi ska få riktigt bra gångegenskaper för en bekväm resa i vår postvagn, så att ni ska trivas. Ännu så länge håller vi på att köra in vår nya postvagn, så vi ställer in boggiernas fjädring. Men jag lovar fina gångegenskaper när vi är klara. Välkomna in i vår nya fina postvagn med sin lanternin!

Välkomna att registrera er! Då får ni åka i vår nya fina postvagn litt DFo6 med sin lanternin.

Med detta vill jag påminna er också att den här gamla kommer att stänga den 14 mars. Så passa nu på att registrera er i den nya. Jag vill också påminna er om att den anonymitet vissa av er har gäller även i den nya när ni registrerar er. Och vi rekommenderar att ni använder samma namn i den nya som i den här gamla. Då känner alla igen er härifrån.

Välkomna! :-)

---
Никлас Быгдестам
Allmänt intresserad av järnvägar. Inriktar mig på Europa. Jag bor i Uppsala :-EU

Forumet är stängt för nya inlägg
  2559 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum