Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Nya Postvagnens trevliga utseende (Allmänt)

av Mattias Jansson @, Uppsala, lrdagen 3 mars 2018, 00:14:46 @ Arne
redigerad av Mattias Jansson, lrdagen 3 mars 2018, 00:15:52

I Nya Postvagnen syns i sidhuvudet en rödfärgad bakgrund till forumnamnet. Det ser ut som röda rillor från en lok- eller vagnssida. Men vilket järnvägsfordon – om något – har layoutaren använt som förlaga till den här designen? Och vad är det för trevlig historisk postvagn (?) som finns till höger direkt under den röda vinjetten? Vilket fordonslittera är det alltså på denna förmodade boggipostvagn?

undrar den nyfikne pansjisen på kungens holme 😊👍

Postvagnen kan jag inte svara på, den är ritad av en person som en av de andra moderatorerna vet mer om, vi får se om han hittar hit och kan svara.

Överdelen är ett Rc-lok och det är ett helt autentiskt obehandlat foto som förstorats upp och lagts in. Det var inte ett helt nytt foto och jag minns inte vilket lok det är, men det är i a f inte 1290 eller 1007 om jag minns rätt.

Vi testade med olika inzoomning, ett tag var det mer utzoomat med del av den vita randen synlig. Personligen gillade jag den varianten till och med litet mer, men det nuvarande utförandet bedömdes som det layoutmässigt bästa.

---
Sekreterare i SJK styrelse

Forumet är stängt för nya inlägg
  2601 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum