Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


528 imorgon - byte till 631 (14 min) -35 Cst. (Allmänt)

av Göran Kannerby ⌂ @, Växjö, fredagen 2 mars 2018, 20:29:21 @ Leif D

Jag tog regionaltåg från Linköping till Katrineholm och hann med tack vare att regionaltåget kom två minuter tidigt till K.631 gick på tid.


Tackar!


Var i taxebestämmelserna finns stöd för ett sådant resenärstilltag att försöka åka ett regionaltåg utan anslutning istället för ett X2000?


Det står inte i taxebestämmelserna utan i de allmänna villkoren:

"23.2 Kom-Fram-Garantin innebär att SJ ska ta hand om resenären under resan och garantera att resenären, om han eller hon vill, så snart som möjligt når slutstationen för sin resa med SJ."


Vilket inte ger något utrymme för egna initiativ. Läser man resten av villkoren är detta ännu tydligare. I detta fall gick det förmodligen att lösa genom att be ombordaren på regionaltåg "ta hand om" resenären så att denne fick ökade chanser att nå sitt anslutande tåg, men så lätt är det inte alltid.


Inte...
Med rätt attityd från början, brukar sånt inte vara så svårt.

Det handlar inte om attityden, det handlar om att villkoren utgår från att resenären inte får ta några egna initiativ. Eller kan du visa på att resenären tillåts ta egna initiativ?

---
: - )

Järnvägsgeneralist, kan ganska lite om väldigt mycket.

Läs gärna mellan raderna, men tänk på att det inte är jag som skrivit där. Själv läser jag oftast bara de skrivna raderna.

Praeterea censeo Carthaginem esse delendam.

Forumet är stängt för nya inlägg
  532 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum