Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Problem att synka dörröppning på Citybanan (Allmänt)

av Simon B ⌂ @, Piteå, torsdagen 1 mars 2018, 22:23:31 @ Alex

Det senaste dygnet har jag vid tre tillfällen varit med om att det verkar vara problem att stanna tågen på Stockholm City och Odenplan så att det synkar med plattformsdörrarna. Förarna verkar fixa det ganska snabbt med lite back/fram rörelser men visst försvinner det lite mer tid vid varje stopp.

En medpassagerare muttrade lite surt att han hade hört att det hade att göra med rådande vinterväder i Sthlm. Tågen blir ju snabbt immiga när de kommer ner i tunneln och jag undrar om det har att göra med känsliga sensorer eller något sådant. Någon som vet bättre?

Mvh/Alex

Oftast sitter precisionsstoppen rätt bra. Det finns hyfsat god marginal att ta på, och de flesta av oss som kör tågen är väldigt vana. Men det finns förstås omständigheter som kan ändra på detta.
Alla X60/X60B är individer med något olika egenskaper på hur hållbromsen tar, och dessutom skiljer köregenskaperna markant mellan typerna X60 och X60B. Lägg sedan på att vi just nu har många elever som kör med handledare samt att is och snö kan påverka skivbromsarnas prestanda. Dessutom kan även den allra bästa och mest rutinerade pendeltågsföraren ha en dålig dag.

Forumet är stängt för nya inlägg
  1649 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum