Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Varför man stoppar tågen men släpper fram vägtrafiken (Allmänt)

av Txp, onsdagen 28 februari 2018, 06:50:15 @ LasseE

I samband med pågående attacker av olika s.k. snökanoner har ju vissa sekundära järnvägslinjer (= tågbanor) stängts av. Samtidigt rullar (nåja) vägtrafiken på. Beror detta på att dessa jv-linjer transporterar en så mycket liten del av den totala trafiken - både resenärer och gods - att det ger ett bättre totalresultat om man sätter in de klena resurserna på att hålla åtminstone vägarna öppna. Det gynnar betydligt fler och är säkert samhällsekonomiskt mycket viktigare.

Igår stoppades ju både tåg- och vägtrafik på Österlen, folk fick övernatta i kommunhuset i Tomelilla exempelvis.

Det är ju inte samma resurser som snöröjer väg och järnväg, men generellt kan säga att det lågtrafikerade järnvägsnätet har sämre förutsättningar att fungera pga bristande standard, dålig trädsäkring osv.

Igår var det få fel på järnvägen som var relaterade till infrastrukturen, i alla fall i Stockholmsområdet, där var det, förutom växelfelet i Myrbacken, nästan bara fordonsproblem som ställde till det (X40 med tjuvbroms t.ex)

Forumet är stängt för nya inlägg
  1490 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum