Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Fjärde tisdagsbilden - rätt svar (Bildvagnen)

av Ville, tisdagen 27 februari 2018, 20:04:24 @ Hans Broman

Prag


Jag får nog godkänna det svaret ändå, även om jag hade tänkt mig svaret Praha hl n. Hack i häl på dig var Rikard Å. Bilden är tagen den 8 december 2017. Tunneln på bilden går i ungefär sydvästlig riktning från stationen.

Någon minns kanske att jag i höstas i Postvagnen efterlyste ett äldre inlägg (troligen från ett resereportage) med bild från en ölstuga med ingång från en av perrongerna på Praha hl n. (Jag trodde då att perrongen gick i riktning nordost.) Ingen av läsarna kände igen det, så jag drog slutsatsen att det där var något jag hade drömt.

Ja, vi letade på andra sidan om stationsbyggnaden och fann bara någon polislokal. :-)


Men innan jag i december reste till Tjeckien kom jag på att jag faktiskt hade sett en bild av en uteservering vid Praha hl n (i riktning sydväst), dock inte i Postvagnen utan i Facebook. När jag sedan kom till Prag gick jag förstås till rätt spår och kunde då konstatera att inte bara uteserveringen var avblåst (i och för sig rätt naturligt) utan att också serveringsbyggnaden var riven. Enligt det foto jag hade sett på Facebook hade byggnaden stått till höger i bilden, mellan den ljusa byggnaden och trafikledens stödmur.

Forumet är stängt för nya inlägg
  631 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum