Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Visum till Iran? (Bildvagnen)

av Johan Wahlstedt @, Solna, sndagen 25 februari 2018, 22:24:07 @ Lennart Petersen

Svensk medborgare ska i princip kunna få visum vid ankomst till Iran om man åker flyg. Svenska ambassaden i Teheran varnar dock för att det kan förekomma att flygbolag nekar incheckning och resa för den som inte har visum i förväg. Man säger också att den som har dubbla medborgarskap betraktas som enbart Iransk medborgare och ambassaden kan inte göra mycket för de som har både Svenskt och Iranskt medborgarskap. Den som vill fotografera tåg ska vara mycket uppmärksam och säker på att ha fått tillstånd . Och göra det öppet och synligt att smyga kan göra saken än värre. Vi kan ju tänka på de Svenska byggjobbarna som råkade illa ut när de trodde sig ha plåtat vanliga turistbilder men fick med något som ansågs strikt hemligt

Fotoförbudet är mer teori än praktik. Järnvägsperonalen låter en gärna fota, medan sedlighetspolisen, vad den nu heter, kan säga till en. Tror det hände en gång (och någon järnvägsanställd som pekade på polisen någon gång), men gick det bra att gå förbi biljett kontrollen ut på plattformen utan biljett för att fota tåg... Men man ska väll tänka sig för lite och känna av stämningen.

Forumet är stängt för nya inlägg
  388 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum