Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Visum till Iran? (Bildvagnen)

av Lars Stegenius ⌂ @, Stockholm/Axelsberg, sndagen 25 februari 2018, 17:43:04 @ Daniel M

Det är svårt för mig att bedöma. Min pappa kommer från Iran så jag fick ett blankt nej, var tvungen att byta medborgarskap eller skippa resan. Fixade visum via ambassaden i Tyskland som inte hade den frågan på blanketten. Dock hade jag sedan problem när jag kom fram. BD var ju också med på resan och han hade väl inga större problem om jag inte minns fel. Dock bör man tänka på att inte fota järnväg så någon polis ser dig, det är förbjudet. Det hände någon gång att poliser såg våra kameror och då skrek de direkt no fotos. Vi hade dock tillstånd och representanter med från järnvägen hela tiden, ibland även poliser som visade våra tillstånd.

Jag hade mer än gärna åkt dit igen om det inte hade vart så besvärligt för mig. Folket är väldigt vänliga och nyfikna på oss turister.

Jag kommer, om nu resan blir av, att resa tillsammans med en vän som utvandrade från Iran för 13 år sedan men som nu är svensk medborgare. Vi ska besöka hennes syster med familj som är bosatta i Iran.
Så god kännedom om Iran kommer jag att ha med mig, liksom tolk.

---
//Lars S

Forumet är stängt för nya inlägg
  642 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum