Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Havsmolnpasset (bild) – suverän tågbild och nu syns tunnelvakten! (Bildvagnen)

av Arne, Kungsholmen 王の島, sndagen 25 februari 2018, 09:29:01 @ Martin O

Rätt framför det vita(huset)


Om du med 'rätt framför' menar hitsidan på det vita huset vilket syns i bilden så har du i så fall betydligt skarpare örnblick än jag. ;-)

Jag kan inte ens med 'förstoringsglaset' i Windows 10 urskilja någon mänsklig varelse framför det vita huset. Dvs. jag kan se något som möjligen är ett träd eller buskage men att säkert säga att det egentligen är en vietnamesisk järnvägsanställd som står där förefaller helt omöjligt att fastställa! Det var därför jag frågade TS om han använt en kikare när han tog bilden av tåget.


[image]

Inte för att vara sån men de flesta verkar ha skarpare blick än dig. ;-) Bjussar därför på en grynig extremförstoring där vakten syns tydligt. Du kanske inte ser personen ändå men då får du leva med det då jag inte kan fixa någon bättre förstoring än så här! Järnvägen i Vietnam är välbemannad med folk vid varje tunnel och vägövergång. Automatiska bommar existerar inte och det är skarvspår och tåganmälan som gäller.

Tack, Martin O! Nu ser jag i din nya bild en människa mellan tåget och det vita huset. I den förra bilden kunde man inte med bästa vilja se den här vakten! Så hade du visat den nya bilden först hade jag aldrig undrat var den vietnamesiske järnvägsmannen stod bredvid spåret. 😁👍🚂

PS. Kan det ha varit en kvinnlig 'tunnelvakt'? Jag vill minnas att jag i några videofilmer på YouTube sett även kvinnliga vietnamesiska järnvägsvakter vid plankorsningar inne i städerna. Så huru härmed?

---
/Arne 😊☮
en Kungsholmsbos syn på den moderna järnvägens sanna ansikte
•アルネ
王の島人から見たモダンな鉄道の素顔
---
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"

Forumet är stängt för nya inlägg
  307 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum