Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


SAGA-Rail premiär (Bildvagnen)

av Bengt Larsson @, Göteborg, lrdagen 24 februari 2018, 09:59:30 @ Ulf Broman
redigerad av Bengt Larsson, lrdagen 24 februari 2018, 10:02:48

Jag noterar att SJ inte har med Saga Rail de turer Stockholm–Linköping / Nyköping–Linköping etc som visas på sagarail.se

I http://postvagnen.com/forum/index.php?mode=thread&id=1181918 står det att SJ har förbindelserna som "ej valbara", men nu finns de inte alls.


Det var nog ett misstag från SJs sida, vilket nu har rättats till.


Ja, det var ett misstag att tågen visades i tidtabellen på just www.sj.se. Det var alltså rätt att de redan från början inte var säljbara.
Däremot visas Saga Rail nog i alla andra säljkanaler som finns och som går via Linkon/Silverrails Petra-system.

I denna blogg https://lokforaren.wordpress.com/2018/02/13/tagab-kor-at-saga-rail/
anges att SJ inte tänker sälja Saga Rail.

Saga Rail har ett menyval till tågbokningen.se där man kan köpa "alla" tågbiljetter i Sverige, för Sagas del ett par tior dyrare.

SJ har väl en egen påbyggnad på linkon sökning så de kan leda köp av SJ:s biljetter från sökningen direkt till egen försäljning och slippa pålägg.


SJ, liksom övriga som säljer via Linkon, gör sina egna pålägg i form av bokningsavgifter.


Eller annorlunda formulerat: Linkon (under namnändring till Silverrail) lägger på de egna pålägg i form av bokningsavgifter som varje försäljare (t.ex. SJ, Resrobot, Tågbokningen etc.) bestämt att de vill ta ut, så att kunden får ett totalt pris, men att detta består dels av själva resan och dels av bokningsavgiften.

Jag undrar vad Bengt menade att SJ skulle ha sluppit för pålägg. Dessutom vill ju SJ självklart ta ut en bokningsavgift även när de säljer någon annans resa (t.ex. Snälltåget eller länstrafik).

Jag menade att Saga har två försäljningssystem, sitt eget med bara biljetter till egna tåg; och länk till tågbokningen.se där dock saga rail biljetter har tillägg som går till resebyrån.

SJ har ett enda system med alla tåg (utom de SJ inte gillar) och egen resebyrå och behöver inte lägga till avgift som någon tar vid försäljning av biljetter till SJ:s egna tåg.

Förresten om inte resrobot.se vill marknadsföra sig, kanske tågbokningen.se vill det och få ett alternativ till SJ som faktiskt används.

Forumet är stängt för nya inlägg
  1183 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum