Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


Saga Rails 3181 - interiör (Bildvagnen)

av ErikZ, tisdagen 20 februari 2018, 20:07:34 @ Robert Brink

Bortsett från WC sägs det mesta vara sig likt i vagnen. Men för er som har åkt dessa fd SL-pendeltåg: Var det inte lite sparsamt med utrymme mellan sittplatserna efter SL:s senaste ombyggnad? Sittplatser (3+2) som ser ganska små och hårda ut... Och var ställer man bagage?

http://www.jarnvag.net/images/bild/vagnguide/intX10_3200_Kungsangen2014MT_2.jpg


Tycker nog det var rätt OK plats för en kortare resa även efter ombyggnaden men skall man åka lite längre (t.ex. till Nyköping eller längre...) vill man nog ha stolen mitt emot tom. Bagaget kan man ju lägga upp på hyllorna över platserna, annars får man väl ställa det på golvet eller på stolen brevid (det finns ju rätt mycket plats i vestibulerna).

Vet någon hur man gjort med dörrarna? På bilden som börjar tråden der jag inga trappsteg, blir i så fall rätt stort kliv på de plattformar som inte är höga. I Stockholm finns ju några höga men Nyköping, Norrköping och Linköping har väl vanliga mellanhöga?

/Måns

Kan nog bli jobbigt i både Nyköping och Norrköping utan fotsteg ja, Linköping har hyfsat höga plattformar.

När det gäller inredningen, så upplevde jag dom som ganska trånga vid sittplatserna. Är det helt fullt, så blir det absolut inte trevligt där inne om vi dessutom lägger på lite bagage.
´
//R

På hemsidan säljs enkelbiljetter för 100-150 kr (dessutom en del specialerbjudanden som pressar priset ytterligare) vilket säkert är lockande för studenter och andra personer som vill spara en slant på en fredag eller söndag då det normalt är lite dyrare att åka tåg.

Vilken nivå på beläggning krävs för att tåget skall gå ihop rent ekonomiskt? Kan den nivån vara så hög att det blir "otrevligt" trångt under den cirka 2 timmar långa färden?

Forumet är stängt för nya inlägg
  554 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum